HESAP NUMARALARIMIZ ÜZERİNDEN DE BAĞIŞTA BULUNABİLİRSİNİZ
- TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI
HESAP SAHİBİ: İLMİ VE FİKRİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ VAKFI
IBAN NO: TR13 0021 1000 0005 9842 6000 03
- TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI (EURO HESABI)
HESAP SAHİBİ: İLMİ VE FİKRİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ VAKFI
IBAN NO: TR83 0021 1000 0005 9842 6001 01
SWIFT (BIC) KODU : EMLATRIS
- NOT: Lütfen bağışta bulunmanız durumunda açıklama kısmına telefon numaranızı yazmayı unutmayınız.
Bir büyükbaş kurban yedi hisseden oluşmaktadır. Sözlükte yaklaşmak, Allah’a (c.c.) yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbana "udhiyye", hacda kesilen kurbana ise "hedy" denir.
Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, İlâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenâb-ı Hakka yaklaşmakta, hem de maddî durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır. Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir Müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
Mezheplerin çoğuna göre, udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğinânî, el-Hidâye, 8/146).